Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 5 mars 2012

Grattis Borgholm till nystartat kulturhus!


JA till kulturhus för alla åldrar var en av de elva punkter som vi i Ölandspartiet gick till val på för snart två år sedan i ett valmanifest (alla elva ser Du om Du klickar här och skrållar ner en handsbredd!).
Idag kan vi med viss tillfredställelse konstatera att Borgholm faktiskt har ett kulturhus som inte fanns då (i varje inte på samma sätt).

Detta trots att Borgholms kommun inte har lagt två strån i kors för att åstadkomma detta. 
Äran får istället tillskrivas Pelle Frylestam och Carina Tabbert Frylestam som köpt in den gamla biograffastigheten vid Södra Långgatan, fixat till och donat och  fr o m senaste skördefesten bedrivet galleriverksamhet av hög kvalitet i bostadsdelen (dit de flyttat Galleri Svalan från Stacketorp) samt nu upplåtit biografdelen till nybildade Kulturföreningen Borgholms Bio för olika kulturarrangemang. Klicka här för att ta del av kommande program.
Premiär för den  föreningens arrangemang var det igår söndag, då länsantikvarie Kjell-Håkan Arnell föreläste om biografens historia och om den byggnadsminnesförklaring som det tog tjugotre år att genomföra och hur nära det var att "hela rasket" hade rivits. Därtill kåserade Rolf "Bagarn" Nilsson om Borgholm på den tiden som biografen var ny och om bl a handlaren Einar Andersson, som lät bygga biografen och drev den under alla år fram till sin bortgång på 1970-talet. Vi som igår eftermiddags var åhörare i den fullsatta biosalongen skulle också fått höra en ljudinspeling med "farbror Einar", om det inte varit så att "Bagarn" råkat förväxla bandet med Einar Andersson med ett annat band, där framlidne "Murar-Harry" (egentligen hetandes Harry Johansson) ringt upp och pratade med Hasse Tellemar i radioprogrammet "Ring så spelar vi".

Önskar den nya kulturföreningen lycka till på alla sätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar