Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 18 februari 2013

Borgö pratar skit


När "samhällsbyggnadschefen" Göran Borgö i en intervju i Ölandsbladet i torsdags säger att "vi tänker göra som länsstyrelsen säger och göra om utställningen" (av detaljplanen för Triangeln som ger plats för ett handelscentrum strax utanför Borgholm stort som Ölands Köpstad i Färjestaden, men som underkändes p g a brister i utställningsförfarandet,  min anmärkning), så pratar Borgö redan där skit. Länsstyrelsen kan naturligtvis inte tala om vad Borgö & kompani ska göra, den kan bara slå fast vad dom inte får göra. Det är politikerna i Borgholms kommun som bestämmer vad Borgö har att förhålla sig till och för detta har dom ansvar inför väljarna. 
Borgö fortsätter sedan enligt intervjun i Ölandsbladet med att nedvärdera sin egen nämnd med att säga:  
" - Vi går ut en gång till med den så att alla får se den igen. Vi kommer ta upp det på nämndemötet om två veckor och utställningen borde komma ut i mitten av mars." 
Det är väl för själve fanken inte Borgö som ska bestämma vad nämnden ska göra. Man får väl inte utgå från att nämnden - med delfacit i hand (Hemköps upphörande) - ska besluta att ställa ut samma detaljplan för Triangeln (som tillåter handel med livsmedel) en gång till !!! Någon djävla tankeförmåga får man väl ändå tillmäta ledamöterna! 
Slutligen säger Borgö till tidningens intervjuare: 
" - Kommer det sedan in synpunkter så tar vi hänsyn till det."
 
Jo pyttsan, dom synpunkter som tidigare har kommit in från allmänheten har man minnsann inte tagit hänsyn till, så varför skulle man då göra det nästa gång?!!!
 
Inte nog med att Borgö pratar skit, han är en riktig hycklare också!
  
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar