Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 28 juni 2014

    
Oppositionsledaren:

 Politik som konserverad gröt!


- Kom och köp konserverad gröt, ropade en försäljerska  från sitt marknadsstånd på Algutsrums marknad igår. Samma hade hon förmodligen ropat två dagar tidigare på Borgholms marknad och på många marknader innan.
  
Marknadsknallarna är som en enda stor jättefamilj som drar från plats till plats land och rike kring. I viss konkurrens och gnabbandes om platser har dom dock ett gemensamt: Med välsmort munläder försöker dom lura på sina besökare sånt dom egentligen inte behöver. Med sanningshalten bakom deras säljargument är det inte så noga. 
  
Snarlikt är det med politikerna, i varje fall med dom som drar från plats till plats land och rike kring. Dom är också som en enda stor familj. I  viss konkurrens och gnabbandes om platser efter valet har dom dock ett gemensamt: Med välsmort munläder försöker dom lura allmänheten så gott det går. Med sanningshalten bakom deras argument är det inte så noga.
 
Dom politiska krämarna har högsäsong just nu. Från TV-studior och valstugor landet runt inför det nu avslutade EU-valet drar dom i dagarna vidare till Stora Ljugareveckan i Visby för att senare mot höstkanten sätta upp sina valstugor igen i snart sagt varenda stad. Allting går att sälja med mördande reklam, som det heter i Olrog-visan.
 
- Kom och köp konserverad gröt!

Du kan kommentera ledarartikeln om Du klickar här!

Vill Du läsa fler Oppositionsledare, klicka här!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar