Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 9 juni 2016

Arslet vänt mot sjön

Ölandsbladets läsare har nog inte missat insändaren från pensionerade medarbetare Rolf Nilsson, som i bladet i Borgholms hamn sjöng ut angående hur vissa saker i Borgholms hamn hanterats. Uppenbarligen vill han att Borgholm ska kunna ha rangen av hamnstad och undrade om man måste "instämma i det gamla elaka talesättet: 
Det går inte. Vi styrs av en samling bönder som alla har arslet vänt mot sjön". 
Men lyckligtvis styrs ju kommunen inte längre av Stig Bertilsson  & kompani! 
Så förhoppningsvis finns det hopp om lite bättre ordning. 
Det var ju annars inte så förskräckligt länge sedan som tidigare kommunalrådet Stig Bertilsson (c) visade att han hade "arslet vänt mot sjön" genom att i kommunstyrelsen sitta och föreslå att man istället för att göra i ordning Vedkajen (efter att den hade rasat p g a dåligt underhåll) skulle ta bort den helt och hållet, men lyckligtvis fick Stig föga stöd för den idén. 
Vill du kommentera, klicka här
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar