Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 10 juni 2016

Grattis bondbönan Hanna som blivit Årets ölänning!

Grattis "bondbönan" Hanna Karlsson i Dödevi som idag har fått utmärkelsen Årets ölänning! Detta genom sitt flitiga bloggande på Bondbönans blogg, där hon för en stor läsekrets - långt utöver Ölands gränser - har beskrivit det öländska lantbrukets dagliga glädjeämnen och vedermödor. 
Hon skriver onekligen bra, men det skulle bli ännu bättre om hon slutade med att försvara Arla!
Så här lyder juryns motivering:
 "Årets ölänning är en driven lantbrukare som vågar satsa i en pressad bransch. Hanna Karlsson är bondbönan som genom sin uppmärksammade blogg blivit en ambassadör för Öland och dess lantbrukare. Hon visar i ord och handling också att alla är välkomna till Öland, såväl turister som medmänniskor på flykt."
Delar gärna Hannas glädje. Klicka här och hör när hon fick beskedet! 
                             
PS! Gissar att det här var litet roligare att läsa för Ölands lantbrukare än det föregående inlägget som var baserat på Rolf Nilssons insändare i Ölandsbladet
Plats för kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar