Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 22 juni 2016

Midsommarvädret

Så här dan för dan etc... undrar vi förstås vad det blir för midsommarväder. 
Svenska SMHI spår regn under natten till midsommarafton fram till klockan 5 på morgonen. Hela 13 mm totalt. Därefter uppehåll och mestadels soligt under resten av midsommarafton och midsommardagen fram till natten mot söndagen (då det faller O,6 mm regn mellan kl 23 och 02). Även på söndagen mellan kl 8 - 14 kommer det att falla 0,6 mm. I övrigt uppehåll. Varmast och soligast tror SMHI att det blir på midsommardagen med en topptemperatur på 23 grader mellan kl 8 - 14. 
Norska YR tror likaledes att det blir regn under natten till midsommarafton fram till morgonen men med inslag av åska. Och då 8,7 mm totalt. Därefter uppehåll och mestadels soligt under resten av midsommarafton och midsommardagen fram till söndagsförmiddagen, då det åter blir regn och det faller 3,3 mm mellan kl 8 - 14. I övrigt uppehåll. Varmast tror YR att det blir på midsommarafton med en topptemperatur på 23 grader mellan kl 14 - 20 och soligast på midsommardagen efter kl 14. 
Prognoserna gäller en plats - ganska så mitt på Öland - där vi ska fira midsommar.
Midsommarvädret ser hur som helst ut att bli skapligt, men det återstår att se om det blir SMHI eller YR som denna gång träffar närmast. 
Plats för kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar