Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 7 juni 2016

Välskötta parker i Karlskrona och ett verkligt fint torg!

Karlskrona - den svenska f d örlogstaden, byggd på erövrad mark och en gång det svenska väldets näst största stad - har något som Borgholm lider brist på, nämligen välskötta parker. 
Hoglands park är en av dem. Centralt belägen och något större än Societetsparken i Borgholm. Inbjudande att vistas i. Med lummig grönska, gott om välfungerande sittbänkar, höga häckar med urklippta bersåer att sitta i, välskötta blomsterrundlar, samt naturligtvis ett vattenspel. Därtill statyer utan bortsågade armar! T o m en stor staty av den svenske kung - Karl XIII - som gav Borgholm (och faktiskt inte Karlskrona) dess stadsrättigheter!

Hoglands park ...
   
... med lummig grönska ...

... höga häckar ...

... urklippta sittbersåer ...

... och välskötta ...

... blomsterrundlar

Vattenspel med staty utan avsågad arm

Står staty i Hoglands park i Karlskrona(!!!):
Kungen som gav stadsrättigheterna åt Borgholm 1816
Dessutom har Karlskrona ett verkligt fint torg! Som lär vara Sveriges största och som man inte har försökt att minska med någon avgränsande "hundlortsskulpturavdelning" mot någon av de båda kyrkorna där.
 Plats för kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar