Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 23 september 2016

Dagen(s) avhopp

Som något av en politisk bomb slog nog Monica Enbergs (S) avhopp som ordförande i utbildningsnämnden ner idag. För att inte hälsan ska ta stryk var hennes motivering. Men när hon påstår att det inte har med utbildningschefens skandaler att göra, då tror jag inte ett smack på henne. Hon är alldeles för insyltad med Lars Bylund för att det ska kunna vara nyttigt. Han måste självklart också avgå nu - frivilligt eller ej - eftersom han är den som ställt till med alltsammans. 
Monica som är en snäll och trevlig person har väl dessutom varit tacksam att dupera för en skrupelfri person som Bylund. 
Men hon gör ett stort misstag när hon säger sig ha fortsatt förtroende för Bylund. 
Varje normalt funtad person i den här kommunen saknar nämligen helt förtroende för den personen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar