Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 22 september 2016

Sett på "fejjsbook": Invigning av nya förskolan i Runstens skola

Igår eftermiddag kunde man läsa och beskåda följande på Borgholms kommuns "fejjsboksida" - ja kommunen faktiskt en sådan:
Idag invigdes Runstens förskola med äpplen, sång, ballonger! Tal hölls av förskolechefen Marwin Johansson och utbildningsnämndens ordförande Monica Enberg, därefter var det mingel. Det är bottenvåningen på den gamla skolan som är nyrenoverad för att passa som förskola och nu rymmer två avdelningar. 



















Jag var naturligtvis inte inbjuden till detta celebra firande. Det hade annars varit trevligt att träffa barnen och personalen som nu gladde sig* åt dom nya lokalerna.
Utan mig hade det väl knappast funnits något inviga i Runsten denna septemberdag. Redan under förra mandatperioden beslutade ju kommunstyrelsen att sälja Runstens skola efter en synnerligen korkad nedläggning av all verksamhet där. Då överklagade jag försäljningsbeslutet, som därmed inte kunde träda ikraft och för det fick jag utstå en hel del ovett. Men det viktiga för mig just då var att försäljningen blev stoppad. Jag ville inte att kommunen skulle sälja skolan för en spottstyver till någon grisfarmare eller till Bert Karlsson, PO Persson eller någon annan klippare, eftersom jag insåg att kommunen skulle komma att behöva byggnaden inom en inte alltför avlägsen framtid. Efter valet blev det ju nya dirigenter i kommunledningen som därmed kunde komma på bättre tankar och skolans nedervåning kan därför nu - upprustad för detta ändamål - komma till användning för förskolans behov. Allt detta tack vare att jag lyckades stoppa försäljningen den gången! Men det hade man tydligen alldeles glömt bort nu när den nya fina förskolan skulle invigas. Och det stod naturligtvis inte ett ord om detta på kommunens "fejjsbok-sida".
Däremot fick politikern Monica Enberg (s) vara med och inviga, hon som under förra mandatperioden ville sälja hela skolfastigheten, vilket ju då även beslutades! Tydligen fick hon nu t o m invigningstala!!! 
Jaha, jag säjer då det. Mer kan man inte göra. Man har slutat att förvånas i den här kommunen. 
Hur som helst är det glädjande att delar av Runstens skola nu kommit till användning som två nya fräscha förskoleavdelningar. Hoppas att det blir något lika bra med resten av skolan! 
Kanske dags för kommunledningen att börja fundera på vart förskolebarnen i Runsten ska ta vägen när det är dags att börja den riktiga skolan, för det ska väl inte vara till grannkommunen?
 *) Fotnot: Ett smolk i glädjebägaren är att de nya förskolelokalerna är otillräckliga, så en del av barnen måste tills vidare gå kvar i dom gamla risiga barackerna där Runstens förskola fått hålla till i alldeles för många år och som man förstås hade hoppats att den nu hade kunnat lämna helt och hållet. Om detta finns inte en rad på kommunens "fejjsboksida".
Skriv en kommentar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar