Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 11 september 2016

Summering av dagen

Det är inte bara i kommunerna som det har varit halvtid mellan valen idag. Att dagen även utgjort halvtid mellan riksdagsvalen påmindes jag om i mitt favoritradioprogram "Godmorgon Världen!" i förmiddags.
Där var också satirinslaget "Public service" med sina skickliga imitatörer tillbaka - efter ett alldeles för långt sommaruppehåll. Ordningen känns återställd! 
Så har vi idag även påmints om vad som hände för 15 år sedan - terrordåden den 11 september 2001 - som påverkat världen sedan dess. Vid attentatet mot de båda skyskraporna i New York dödades tre tusen personer - lika många människor som den bofasta befolkningen i Borgholms stad - och skadades lika många som kommunmedborgarna i resten av kommunen! Därtill har vi alla andra som mist nära och kära anhöriga och vänner. Kanske som hela Ölands befolkning och många fler därtill. 
Känns egentligen helt ofattbart!
Inte minst denna vackra sommarsöndag i september när jag passade på att plåta några stora - aningen torra - champinjoner som stod på rad i naturreservatet vid Södra Greda! 
 
Exakt vid denna tid motsvarande söndag om två år stänger vallokalerna nästa gång i vår kommun. Ska bli spännande att se om det då blir mera skillnad än efter förra valet. Det kunde nog behövas! 
Om man nu får hålla sig till det lokala trots allt som händer i världen.
Foto: Per Lublin 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar