Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 2 oktober 2016

Festen är över

Skördefesten är över. 
Det har varit lite avslaget idag. även om torghandeln i Borgholm höll igång mitt på dagen och en del butiker har haft öppet trots att det är söndag. Stora karavaner av besökare har nu lämnat Öland i långa köer längs vägarna. Borgholm verkar bli lämnat åt sitt öde och Storgatan ter sig allt ödsligare för var timme som går. Vilken skillnad mot det myllrande folklivet på Storgatan igår! 
Mörka moln tornar upp sig över sundet och rullar in över staden. Man kan undra vad som väntar. 

Gissar dock att en summering av årets Skördefest kommer att bli klart positiv för både Borgholms och hela Ölands del. Kanske rentav rekord. En kvarts miljon människor som "skördefestat" på Öland under dessa dagar har det talats om! 
Det är skillnad mot första första gången för tjugo år sedan, när torghandlaren Christer Boman sade i ett TV-inslag som sändes i "repris" häromdagen: 
"- Vi får se vad det blir av det!" 
Foto: Per Lublin
Kommentera gärna! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar