Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 6 oktober 2016

Har vi någon skolledning? Det känns inte så - inte så länge som Bylund är kvar

Godmorgon i blåsten! 
Kan inte låta bli att återge en insändare i dagens nummer av Ölandsbladet: 
Vilken människosyn har Borgholms skolledning? 
Förtvivlade föräldrar till ett mobbat och kränkt barn blir polisanmälda av Borgholms skolchef för att de dokumenterat kränkningen. Stor eloge till polisen i Borgholm som förpassade anmälan till närmaste papperskorg. Skolchefen säger i ÖB att han jobbat många år i kommuner, so What? Det otäcka är den signal polisanmälan skickar till lärare och föräldrar till andra mobbade barn. I dag skickar man kommunchefer på dyra kurser i hur man bemöter andra människor. Har det inte gått för långt när man måste gå på kurs för att vara en kamratlig och hygglig medmänniska? Har man inte detta pimära inom sig är det väl dags att reflektera över sitt yrkesval. Har skolledningen i Borgholm gått ut med offentlig ursäkt till den kränkta familjen?  
JOHANSSON   
                     
För att inte "Johansson" ska riskera att bli helt utan svar på sina välmotiverade frågor vill jag bara göra klart att det naturligtvis har gått för långt när kommunala chefstjänstemän måste skickas på kurs i hur man bemöter andra människor och är en kamratlig och hygglig medmänniska, så svaret på den frågan är ja.
  
Vad jag förstår har skolledningen inte gått ut med någon offentlig ursäkt till den kränkta familjen, för då borde vi ju alla känt till den, så på den sista frågan blir svaret nej. För övrigt känns det som att vi för närvarande inte har någon skolledning så länge som Lars Bylund är kvar.
  
Sen kan man ju också fråga sig om det inte har gått för långt när seriösa insändarskribenter inte ska våga skriva under med sina fullständiga namn. Tråkigt men fullt förståeligt. Den tiden hade man annars hoppats skulle vara förbi. 
Kommentera gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar