Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 20 november 2016

Inte ännu en tjänstemannastyrd nickedocka som ordförande i utbildningsnämnden - nej tack, efter ett ordförandeval som inte har gått rätt till!

Genom att hålla mötet stängt för insyn istället för att stå för sin egen åsikt att mötena ska vara öppna har Lennart Andersson (s) - som för övrigt  fått ordförandeuppdraget i utbildningsnämnden helt på partipolitiska grunder -  redan efter en månad visat sig oförmögen som fungerande ordförande. 
Har ifrågasatt valet av honom och hoppas att få det upphävt, så att den så viktiga utbildningsnämnden kan få en ordförande som är väl lämpad istället för ännu entjänstemannastyrd nickedocka med perfekt partibok.
Valet av Lennart Andersson gick inte juste till och måste för övrigt ha blivit något av en pina för det tysta partiet Framtid Öland, vars representant i utbildningsnämnden Jeanette Thygesen - som är nämndens förste vice ordförande - gärna hade velat ta över ordförandeskapet men förbjöds till detta av sitt eget part,i som dessutom tvingade henne skriva i ett neddelande att hon inte kandiderade till ordförandeposten i nämnden. Snacka om att socialdemokraterna har fått ett underdånigt lydparti som hellre trampar ner sina egna än går emot den socialdemokratiska partipiskan.
*) Fotnot: Lennart Anderssons företräderska Monica Enberg (s) var påtagligt tjänstemannastyrd som ordförande och behöll faktiskt in i det sista sitt fulla förtroende för sin dåvarande chefstjänsteman Lars Bylund, i vart fall tordes hon inte annat säga något annat när hon fick frågan i samband med sin egen avgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar