Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 8 november 2016

Trotsade snöblåst och ishalka

Med tanke på gårdagskvällen väderlek och glashalka på stadens gator - samt ett "krockande" evenemang  i Stadshuset samma kväll (föredrag i Stadshuset av Jan-Henrik Fallgren om det öländska vattnets historia), så hade jag kanske inte väntat att att det skulle dyka upp så många historieintresserade vid samtalskvällen på Strand som det faktiskt gjorde i går kväll. 
Att stadens historia intresserar är inte att ta miste på och där vi tre "påannonserade" fyrtiotalister, Johan von Reis, Rolf Nilsson och undertecknad var osäkra på något, så kom det sakkunnig hjälp från åhörarplatserna. Där fanns gamla borgholmsbor som varit med på den tiden före oss och som kände till hur saker och ting var. Det är så samtal ska vara, man ger och får och alla får komma till tals. 
Trotsat ishalka och på väg att samlas till historiekväll vid Runda baren på Strand
Till nästa samtalskväll på Strand hoppas vi kunna få med gamle vägmästaren Per Hansson, som kom till Borgholm på 1960-talet och har många minnen från den tiden. Datum kommer inom kort. 
Håll utkik i vänsterspalten "Det händer..." här till vänster! 
Kommentera gärna! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar