Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 31 januari 2017

Att träna på kalmarvis

Tro det eller ej, men kalmariter som ska "träna" - som det så fint heter - åker helst bil ända fram till dörren till träningslokalen. Hos Friskis och Svettis i gamla chokladfabrikens lokaler vid Norra vägen i Kalmar välkomnar man nu det nya parkeringsdäck som planeras alldeles intill. Detta står att läsa om i en kalmartidning idag. 
- Äntligen, säger verksamhetschefen till tidningen och påpekar att det kan vara ont om parkeringsplatser i närheten av gymmet.
Nej hur skulle det se ut om dom ska till träningen ska behöva gå hundra meter från bilen, då orkar dom ju inte träna. Kanske kan man underlätta för gymmets besökare genom att installera en rulltrappa i entrén så att dom även slipper gå några trappsteg?
Ja nog är dom lite knepiga i Kalmar om man får se det ur öländsk synvinkel. 
Kommentarer 

1 kommentar:

  1. Håller med dig om att "kalmariter" måste vara de lataste av smålänningar, detta tycks även de norska ägarna till sportvaruhuset XXL ha varit medvetna om inför nybyggnationen av XXL-huset. I XXL-huset har man byggt ett parkeringshus i bottenplanet, några få trappsteg upp från P-husets plan möter besökaren modifierade rulltrappor där trapporna har tagits bort och ersatts med en plan yta allt för att den sällsynta smålänningsarten "fothaskas-kalmariter" ska slipa lyfta på sina kortskideliknande fötter under tarnsporten upp till affärsytan.

    SvaraRadera