Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 25 januari 2017

Mer från kommunstyrelsen - premiär för direktsändning i kommunens regi!

ÄNTLIGEN blev det premiär igår för direktsändning i kommunal regi från kommunstyrelsens sammanträden. För säkerhets skull hade jag med mig egen utrustning och sände parallellt tills att jag under kaffeuppehållet kunde konstatera att kommunens sändning fungerade och jag kunde lägga över länkningen överst på LUBBES BLOGG dit. 
Nu kan ni ju bara jämföra min något röriga  sändning med mobiltelefon HÄR med kommunens med nyanskaffad fastmonterad kamera - med trådmikrofon i taket - HÄR.
Det här är något som jag kämpat för länge och ni minns kanske våra valaffischer i valrörelsen 2014. 
Tänker framför allt på den här affischen:
 
Så nu återstår bara direktsändning i kommunal regi även från nämndernas sammanträden. 
Med andra ord så finns redan det som behövs - en fast kamera monterad i KS-rummet högst upp i Stadshuset. Inte bara kommunstyrelsen utan även Samhällsbyggnadsnämnden brukar ha sina sammanträden i det rummet. Det skulle även Socialnämnden och t o m Utbildningsnämnden kunna ha! 
Kommentarer

3 kommentarer: