Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 8 februari 2017

Färjetrafiken över norra delen av sundet - bara en sommarfluga?

Med kommunalt stöd från både Oskarshamns och Borgholms kommuner - enligt nytecknat avtal - fortsätter m/s Solsund sina turer med bilar och passagerare över sundet mellan Oskarshamn och Byxelkrok över sommaren även i år. Det känns bra. 
Färjetrafiken över norra delen av sundet betyder mycket, inte minst för norra Öland!
Men det skulle behövas något som fungerade året runt så att det gick att arbetspendla till Oskarshamn från norra Öland, och här krävs faktiskt statliga och/eller regionala insatser. En tillförlitligt långsiktig närförbindelse för norra Öland - som ju inte har någon bro - och inte bara en fluga som kläcks ny lagom till sommaren.
Så jag undrar hur har det hittills har gått med kommunalrådet Ilko Corkovics ambitioner att med regionalt stöd få till stånd någon sorts åretruntförbindelse över sundet från norra Öland? Det har varit tyst länge på den fronten. Har han släppt frågan?
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar