Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 28 februari 2017

Fettisdagsbulle istället för kommunstyrelse. Kommunens egen sändning strulade från start

Hade hoppas kunna koppla av inne i Kalmar när jag var ledig från kommunstyrelsen idag - men kunde inte låta bli att när klockan blev ett kika hur det såg ut när kommunens egen direktsändning började. 
Det såg inte alls ut! Rutan var helt tom. Ringde och påpekade detta för ordföranden men inget hände. Påminde med ett SMS efter fem minuter. Fortfarande tomt i rutan. Så småningom kom ett SMS från kommunsekreteraren att IT-folket var på väg. Först efter närmare 25 kunde eventuella kvarvarande tittare se kommunstyrelsen i sändning.
Hemkommen till Borgholm ett par timmar senare på eftermiddagen blev det fettisdagsbulle på Nya Conditoriet. Klart angenämare än kommunstyrelsesammanträde och filmandet skötte sig nu av sig själv.
Fettisdagsbulle på Nya Conditoriet
Även om sändningen inte gick ut från början så har det visat sig att alltihop har fastnat på film, så att man i efterhand kan följa hela mötet. Får jag tid och orka så kanske jag gör en meny och lägger ut på bloggen för den som vill följa vissa ärenden från mötet utan att behöva lyssna på en massa annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar