Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 12 februari 2017

Ideellt arbete - något som politiker inte alltid förstår

Skrev igår under rubriken Runstensandan i hembakt version
om det fantastiska arbete som ideella krafter i Runsten hade lagt ned på att förgylla pausen i ÖlandsRevyn med kaffe och hembakt. Dom ynka tjugo kronor som togs ut för varje fikabiljett räckte väl knappt för råvarorna till bullarna och kakorna och ens kaffet. Allt arbete som bakning, servering och disken efteråt utfördes gratis. 
Det här är väl något av kronan på verket av det myckna ideella arbete som utförs ute i bygderna för att stärka den sociala samvaron och som våra politiker - som själva sällan ställer upp gratis - har en tendens att ta som någonting självklart! Det är nog mycket som sker ute i bygderna som flertalet politiker inte förstår.
Ett stort tack till alla ideella krafter utan vilka hela vårt samhälle snart skulle braka ihop! Ni är värda mycket mer än bara ett erkännande!
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar