Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 18 mars 2017

Coops spruckna planer öppnar för bättre användning av Triangeln!

En gång i tiden var konsumbutikerna kundägda och fanns lite här och var. Sen slogs dom ihop i en stor konsumkedja som kom att glömma bort vilka som skapat dom kooperativa butikerna och vilka dom var till för. Dom en gång kundägda butikerna ersattes av stora köptempel i köpcentra utanför städerna. 
Vår kommun är för länge sedan övergiven av Konsum som numera heter Coop och är ett internationellt storföretag med stordrift som så många andra.
Att Coop sedan en tid tillbaka hade tänkt etablera sig i ett tilltänkt köpcenter Triangeln utanför Borgholm handlar knappast om någon plötsligt omtanke om borgholmsborna utan var snarare att försöka sko åt sig av inkomsterna från vår besöksnäring. 
Det känns bra att nu få bekräftat att dom planerna har spruckit och att det förhoppningsvis aldrig blir något köpcenter utanför Borgholm. Isåfall kan handeln inne i själva Borgholm få chans att överleva, vilket hade varit osäkert med ett stort köpcenter alldekes utanför staden. Det är isåfall inte politikernas förtjänst utan det beror på den krassa ekonomiska verkligheten för Coop. 
Politikerna - d v s hela kommunfullmäktige utom undertecknad - har nämligen röstat ja till ett köpcenter på Triangeln. 
Nu ligger Triangeln där som ett öde och kalhugget slagfält vid landsvägen intill Karlshöjd. Det är faktiskt läge för att planerna ändras och att Triangeln istället får bli ett bostadsområde med hyresbostäder där vanligt folk med normal ekonomi har råd att bo! Som verkligen behövs!
Kommentarer

1 kommentar: