Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 28 april 2017

Kommunstyrelsen i tisdags: Nej till "Leos Lekland" på Vedkajen!

I tisdags var det kommunstyrelsemöte i ks-rummet i Stadshuset. Dom som var med under hela mötet var ordförande Ilko Corkovic (S), Inger Sundbom (S), Andreas Persson (S), Sofie Loirendal (TB)*, Annette Hemlin (TB)*, Stig Bertilsson (C), Peder Svensson (C), Marcel van Luijn (M), Sofie Jakobsson (KD) och Claes Horn af Rantzien (Mp).
HÄR är första akten (som mest bestod av en massa information från olika tjänstemän om ditten och datten). Två timmar.
HÄR är andra akten (med information om hamnarna, men även flera beslutsärenden, där jag var med vid bordet en liten stund). Som tar en timme och 45 minuter att plöja igenom för den som vill lyssna på allt.
Enligt tidigare uppgörelse med SD - som nya Ölandspartiet delar en kommunstyrelseplats för att inte behöva bli helt utestängt från kommunstyrelsen som övriga partier hade tänkt sig - så skulle SD:s Lasse Leijon haft kommunstyrelseplatsen denna gång, men han hade prioriterat sitt jobb så vår stol i kommunstyrelsen stod tom. Därför kom jag och "lånade" den en stund när jag kände att jag behövde komma dit för att förhindra att "Leos lekland" framför kyrkan skulle få en "filial" med ekstockar på Vedkajen, ett påfund från kommunens arkitektavdelning som tydligen var på tapeten. Min närvaro hade dock inte behövts, för det var tillräckligt många andra i kommunstyrelsen som hade hajat till när dom sett i handlingarna innan mötet och därför hade invändningar mot förslaget, så av detta blev det lyckligtvis inget av. 
Mindre framgång hade jag när jag satt kvar för att säga min mening om bilparkeringen på torget - som knappast utgör någon "försköning" och lämpligen borde bort. Kommunstyrelseledamöterna gillar väl att få parkera mitt framför stadshuset när dom kommer till sina sammanträden, så där fick jag inget gehör. Frågan blev aktuell eftersom det skulle inköpas nya laddstolpar till elbilar, där det förelåg förslag om placering på torget. Och så blir det nu även i fortsättningen.
 *) Fotnot: Partibeteckningen TB står för kommunfullmäktigepartiet Tysta Bänken, tidigare Framtid Öland
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar