Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 11 maj 2017

Vilket namn ska högsta hönset ha?

Och så har vi nu (i tisdags) kunna läsa i bladet vilka som ligger bäst till att bli så kallad "kommunchef" i Borgholm när rekryteringsföretaget nu har gjort sitt och - förhoppningsvis - sållat agnarna från vetet. Fem namn har tydligen klarat sig så här långt och går vidare till sista chansen. Dom fem är: 
  • Anders Sporrong (brandingenjör vid räddningstjänsten i Mönsterås/Högsby med förflutet som "utvecklingsstrateg" i vår kommun)  
  • Ann Willsund (som just fått motsvarande tjänst i Mörbylånga och kanske är villig att ta jobbet i Borgholm istället, eftersom det nu har uppkommit vissa frågetecken kring själva tillsättningen i Mörbylånga) 
  • Jens Odevall 
  • Mats Brandt (Kommundirektör i Malax kommun i Österbotten) 
  • Pierre Carlsson (som har namnet emot sig, i synnerhet på norra Öland) 
Enligt Ölandsbladet har fyra av dom intervjuats, vilket torde ha skett med kommunledning och fack - var för sig - bakom lyckta dörrar i stadshuset i Borgholm. Sen blir det väl ett enda förslag kvar som kommunstyrelsen tvingas att säga bu eller bä till. 
Vad begriper egentligen kommunstyrelsen? 
Risk för att det blir samma cirkus igen som i vintras. Kan i vart fall inte uteslutas. 
Varför inte låta den kommande "kommunchefens" verklige chef - kommunmedborgarna - först få säga sitt innan kommunstyrelsen ska tillsätta tjänsten? Det är väl inte mer än rätt när det ändå är kommunmedborgarna som får betala hans / hennes lön och ta eventuella smällar. 
Likafullt som kommunmedborgarna har fått bestämma vad torgtuppen ska heta borde dom väl också få bestämma vad de så kallade "kommunchefen" ska heta! Tupp som tupp! 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar