Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 25 juli 2017

Grattis Ilko 50 år idag! Från och med nu HELA kommunens kommunalråd och inte bara socialdemokraternas!


Kommentarer

8 kommentarer:

  1. Man kan fundera över om det motsatta skulle kunna vara möjligt, alltså att en pursvensk skulle kunna bli Kommunalråd i Banja Luka - nej, inte en chans på miljarden!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ilkos väg till kommunalrådsstolen i Borgholm handlar inte om hans nationella ursprung. Det handlar helt och fullt om hans personlighet!

      Och beträffande din jämförelse om en "pursvensks" möjligheter på annat håll, så kan jag ju nämna att Pippi Långstrumps svenske pappa blev kung på Kurreduttön i Söderhavet, och bakom den berättelsen ligger en sann historia! Och att en annan svensk har blivit generalsekreterare för FN.

      För övrigt tvivlar jag på att det finns några som vi kan kalla "pursvenskar" i ett land där alla har invandrarbakgrund utom möjligen några i den samiska ursprungsbefolkningen.

      Radera
    2. Du uttrycker mycket Per, men det där är bland det bästa jag sett av din hand (bortsett från kariaktyrerna förstås :) )

      Radera
  2. Så, ni i Borgholm röstar i första hand på en politikers personlighet och inte på den politik han utger sig för att företräda. Ja, det blir väl så på platser som är starkt präglade av lägre stående kulturinfluenser.

    Barnboken om Kurreduttkungen är het, å hetare blir den när den bränns på bokbål som exv i "Botkyrka Kommun". Det finns fler kommuner än "Botkyrka"som har anställt kommunisthjärntvättade bibliotekarier, hur är det i Borgholm ang det.

    Ok, i Borgholm finns det bara invandrare, men i övriga Sverige gör exv Migrationsverket, Polisen, Tullen, Kustbevakningen osv skillnad på svenskar och invandrare. En invandrare som är mycket noga med att särskilja på svenskar och invandrare är Nationalekonomen Tino Sanandaji, du känner säkert till honom han har varit med i många svenska tv-program typ Samhällsgranskande exv UG, Kalla Fakta mfl. Läs gärna Tino Sanandaji:s bok "MASSUTMANINGEN", i den boken får du lära dig vem som är svensk och vem som är invandrare, en nyttig läsning för en som inte vet vad som är vad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. I Borgholm är vi ganska duktiga på att använda oss av personval, vilket resulterat i att Ilko fått många röstar från sådana som egentligen inte är sossar men som tyckt att han varit en bra och trevlig person. Det är inte märkvärdigare än att många i Mönsterås kommun som egentligen inte är centerpartister ändå har röstat på Roland Åkesson i kommunvalet.

      När du antyder att Borgholm är en plats som "är starkt präglad av lägre stående kulturinfluenser" så säger det mer om dig själv än om Borgholmsborna. Det finns en gräns för vad som får skrivas i kommentarer här på bloggen ifall dom ska publiceras och nu Bert är du djävligt nära den gränsen!

      Radera
  3. Ang "lägre stående kulturinfluenser". Du kan ju ändå inte påstå att den förre Landshövdingen i Kalmar Län, Borgholmsbon S Carlsson(s), att han skulle företräda en högre kultursfär, vad jag vet är han ursprungligen invandrad från 08-område, å sådana finns det ju många av i Borgholms Kommun under sommarhalvåret, Borgholms stad är ju speciellt utsatt.

    Jag fick aldrig något svar på min fråga i förra kommentaren ang Borgholms bibliotekariers politiska hemvist då de kanske är Kurreduttboks hatare mao svenska kulturförstörare, dessa svenska exstremexistenser är att likna vid de IS-terrorister som förstörde mångtusenåriga kulturföremål i Syrien och Irak.
    Likaså fick du heller inte ur dig något svar angående vem som i Sverige normalt anses vara svensk respektive invandrare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har inte påstått någonting beträffande förre landshövdingen, som för övrigt inte kommer från 08-området utan från 018-området, närmare bestämt från Vattholma 2 mil norr om Uppsala.

      Har heller ingen anledning att lägga mig i eller diskutera bibliotekariers politiska hemvist med dig. I ett demokratiskt land får man inom rimliga gränser ha vilken politisk hemvist man vill, så även du. Har dessutom ingen anledning att vidare diskutera med dig vem som är svensk och/eller invandrare.

      För övrigt har denna diskussion inget som helst med själva inlägget att göra som ju faktiskt handlade om att Ilko fyllde 50 år den dagen och skulle få känna sig som HELA kommunens kommunalråd! Vill inte solka ner hans födelsedag med ytterligare idiotdiskussion så därför bryter vi nu!

      Radera
  4. Det här var det bästa du har sagt någon gång Per.

    KENTH KNVALL.

    SvaraRadera