Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 19 juli 2017

Onsdagskväll i Borgholm med Biggan på torget och vackra bilar vid hamnen

Onsdagskväll i Borgholm, det betyder allsång och mycket folk på torget. Och veteranfordon i olika åldrar. I varje fall så här i juli månad och en bit in i augusti. 
Nåja allsång och allsång, det har nog mest blivit att folk har kommit för att gratis se och höra olika mer eller mindre kända artister. En allsångsledare som sjöng hellre än bra - av typ sedan länge bortgångne Egon Kjerrman - skulle behövas för att för att få fart på det hela. Men mycket folk kommer det hur som helst varje sådan onsdagskväll till torget och det är ett uppskattat nöje! Den här onsdagskvällen var det "Biggan" (egentligen Birger) Olsson och hans "Memphis Trio" (bestående av Lasse "Mr X" Stenberg,  Micke Idensjö och Roger Runnemark som stod för underhållningen och dom visade med råge att det duger minst lika bra - om inte ännu bättre - med öländska artister på scenen som dyra dansband från fastlandet som med stora orkesterbussar som dom brer ut sig med.
Biggan Olsson med Trio Memphis på scen
Klicka HÄR så kan du höra när Biggan och hans band drar igång med bl a "Lavvdy Miss Klavvdy" från tiden när den store rockkungen Elvis Presley var som allra bäst!
Och så har vi dom vackra bilarna från 1900-talet som i år förvisats från torget till parken vid f d "Gula Paviljongen" (den nuvarande grå) nere vid Inre hamnen. Ett uppskattat inslag under sommarens onsdagskvällar. Roligt att så många troget ställer upp med sina veteranfordon dessa kvällar! Trots förvisningen!
Folkvagnbubbla med delad bakruta ...

... i sällskap med bl a några Volvo PV.
Lite extra beundrad skönhet
Trogen Citroën B11 från Kolstadtrakten 
Vrålåk från 1950-talet

Foto: Per Lublin 
Kommentarer

1 kommentar:

  1. Ska kanske passa på att kommentera vad jag själv har skrivit i inlägget.
    ALLA veteranbilsägarna i onsdagsgänget upplevde inte förflyttningen till parken vid Gråa Paviljongen som en "förvisningen". Någon har beskrivit förändringen som en "förbättring", nämligen att slippa höra dansbandsmusiken på torget.

    Får väl så småningom veta vad en samlad utvärdering efter sommarens slut utmynnar i.

    SvaraRadera