Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 24 oktober 2017

Krånglande (s)opprot minskar insynen hos utbildningsnämnden

Idag har utbildningsnämnden sitt oktobersammanträde. Denna gång hålls det i Köpings skola och själva mötet börjar klockan 13. HÄR är ärendelista med handlingar och som ni kan se så är mötet öppet för allmänheten att närvara vid mellan kl 13.10 - 15.35. Nämndens (s)opprot till ordförande har beslutat att även denna gång är det som han kallar "privat filmning" förbjuden. 
I praktiken torde det innebära att vill man veta vad som sägs på sammanträdet måste man vara på plats där just då. 
För att krångla till det lite ytterligare har ordföranden Lennart Andersson låtit flytta fram mötet från den ursprungliga sammanträdesdagen i förra veckan till just idag, så att det ska krocka med kommunstyrelsens öppna möte i Stadshuset som pågår hela dagen. 
Snacka om att göra allt för att förhindra den öppenhet som kommunfullmäktige har beslutat att kommunen ska präglas av! 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar