Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 21 november 2017

Medan de fick hålla tillgodo med kall gröt på kommunens äldreboende...

Samtidigt som de boende fick hålla tillgodo med kall (eller uppvärmd) gröt till kvällsmat på kommunens äldreboenden i Borgholm och Köpingsvik (kokad i ett centralkök tre fyra dagar tidigare) så avnjöt kommunfullmäktigeledamöterna igår kväll lyxiga smörgåsar i Tingsalen i Borgholms stadshus, vilka nyss tillretts på plats av inhyrd catering.
Och igår bestod Kommunfullmäktiges Heliga Smörgåsar (KHS) dels av matiga mackor på mörkt bröd med camembertost, röd paprika, pepparsalami och melon som pålägg, konstfullt garnerade med olivtorn på tandpetare  - som såg jäkligt aptitretande ut - samt dels av smörgåsar på ljus brödbotten täckta med Port Salut, päron, syltad ingefära och gröna paprikastrimlor. Därtill kunde ledamöterna mumsa på kakor till kaffet.  
Några av gårdagskvällens KHS på en bricka
Tidigare var gratiskaffet och de goda smörgåsarna den enda ersättning som ledamöterna hade - förutom reseersättningen - för att de var med på kommunfullmäktigemötena men när dom nu också får varsin femhundring för varje fullmäktigemöte - oavsett hur kort det är - så tycker jag kanske att inte längre är befogat att de får vräka i sig lyxiga gratismackor på samma sätt.
Kommentarer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar