Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 31 januari 2018

Gubben Magnus drar ner rullgardinen!

Magnus Ståhl (S) - som gjort gubberiet fulltaligt på ordförandeposterna hos kommunens nämnder och styrelser  - drar ner rullgardinen för socialnämndens första sammanträde för året som äger rum inne i det stora fina sammanträdesrummet i kvarteret Höken idag. Han har nämligen bestämt att det ska vara helt stängt för insyn. 
Samtidigt som utbildningsnämnden - kors i taket - just nu har öppet möte med direktsändning. Där vi som följer mötet via Lubbes blogg just nu kan höra barnajoller. Från ledamotens Emma Jensens bebis som sitter i sin mammas knä och blir matad med sked. Riktigt trevligt för att vara ett nämndesammanträde. Det kan tydligen vara mänskligt t o m i ordförandegubben Lennart Anderssons nämnd!
Sedan kan man ju undra vad som fått gubben Magnus att hålla sitt nämndesammanträde bakom stängda dörrar. Tänker han passa på att tala om för nämnden var skåpet ska stå i fortsättningen och vill undvika öppen diskussion? Eller är han allmänt rädd för allmänhetens insyn?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar