Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 27 januari 2018

Smygtitt på Ölandsrevyn

Men nu blir det allvar. Ikväll är det premiär på årets upplaga av Ölandsrevyn och jag har lyckats smygtitta under en repetition. Bara att konstatera att Ölandsrevyn blir roligare och roligare år från år. I år - med alla så kallade "fejjk njos" - ska vi dock ta revyn med en nypa salt!
Härom året var det ju bud om att man kanske måste ställa in eftersom det hade hänt alldeles för lite på Öland att göra något roligt av. Under det nu gångna året har det uppenbarligen inte varit några som helst sådana problem. Man behöver ju bara bläddra lite i vissa nummer av fjolårets Ölandsbladet så anar man. Ska dock inte avslöja för mycket om innehållet, så ni får gissa själva!   
Men självklart är förstås avsaltningsverket i Saltvik, förlåt Sandvik, och gröna påsar ofrånkomliga inslag i årets revy.
Ofrånkomligt inslag
Helt oväntad är dock den nya versionen av Kungssången - den kommande Drottningsången? - som sjungs frejdigt under gitarrackompanjemang från Nicklas Elgán. Förmodar att publiken kommer att uppmanas att högtidligen stå upp och inte skratta under framförandet.
Skrattsalvor torde dock tillåtas - och kan knappast undgås - då den nya Smaulands-sången framförs med text på kalmaritiska (hur det nu stavas). 
I övrigt är det bäddat för kiknande skratt hela revyn igenom. Den är verkligen bra! 
Kan kanske också avslöja att delar av revyensemblen nu har kvalificerat sig till att få spela förband till GES när dom ska ha konsert i Slottsruinen i sommar.
Firande av kronprinsessan Victoria
Från höger till vänster: Kerbosch, Rydeberg och Wadsten (KRW). Kvalificerade som förband åt GES
       
- En del politiker vet och en del vet inte och dom som inte vet, dom vet inte vad dom inte visste.
- Dom som borde veta visste ingenting alls och dom som inte borde veta dom visste allt.
 
(Om jag nu har tolkat
Birger Wadsten rätt, men det är ingenting som jag vet).
Nu behöver ingen vara upprörd och ta åt sig utan alla kan ta det hela med - just det - en nypa salt!
--------------- 
Flertalet texter är skrivna av synnerligen produktive Jonas Rydeberg som måste ha hela huvudet fullt av sketcher. Med starka bidrag av Jan Kerbosch. I övrigt är ensemblen samma som förra året och består utöver ovannämnda av proffsiga Anita Dehlin, Märit Brandel och Simon Almljung Törngren.
Hela ensemblen. Fr v Simon, Anita, Jan, Nicklas, Birger, Märit och Jonas (vars sketchfyllda huvud är det enda som syns av honom på bilden)
Foton ovan: Per Lublin
Efter premiären i Färjestaden kommer Ölandsrevyn att ge sig ut på en riksomfattande turné från Torngård i söder till Källa i norr!
Turnéplan nederst t h

Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar