Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 16 februari 2018

Från Snövit till SNÖVITT - har våren börjat vit i år?

Efter en tids barmark har vi nu snövitt här i Borgholm. 
Igår var det den 15 februari - det första datum som våren - enligt SMHI:s utförligt uträknade definitioner någonsin kan börja. Men förutsättningen är dygnsmedeltemperaturen ligger över nollgradersstrecket och att den så förblir under minst sju dygn i sträck.
Även om marken och stadens gator vitpudrades rejält igår så kom nog ändå dygnsmedeltemperaturen i Borgholm att ligga lite över nollgradersstrecket. 
Och trots att snön nu vräker ner i tjocka vita flingor, snön ligger vit på taken och morgontrafiken sätter djupa hjulspår i det mjuka vita på gatorna så har dagens temperatur inte krupit under nollan. I vart fall inte än. Ska vi tro på SMHI:s prognoser så kommer dygnsmedeltemperaturen att stanna över nollgradersstrecken både idag och imorgon. Men sedan blir det mer osäkert. 
Spänningen består
om våren i år
började vit redan igår 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar