Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 17 februari 2018

Ingen prickig baddräkt - men dags för alla papper på bordet!

Vad var det vi ej fick se? Undrade jag i ett inlägg här i bloggen för ett par veckor sedan med anledning av socialnämndens helt slutna sammanträde den 31 januari, då den nya webbsändaren  i Socialnämndens nya sammanträdesrum på nyinredda "Socialen" i kvarteret Höken invigdes med att stå avstängd. 
Kanske var det någon form av underhållning där den nye ordföranden Magnus Ståhl uppträdde iförd prickig baddräkt med bar midja i bästa Erik Arvidsson-stil?                                          
- Det var en ittsi bittsi tini vini jellåvv pållka dått bikini en prickig baddräkt där midjan var bar hette det ju i en sång med Lill-Babs en gång för länge sedan, som här kan höras i en amerikansk version med Brian Hyland.
Och kanske att den nye ordföranden nu iförd bikini ville skaka av sig gubbstämpeln inför sin nämnd? Dock utan att detta skulle behöva nå ut till allmänheten. 
Det är ju lätt att börja spekulera när sådant som ska vara öppet plötsligt ska ske bakom slutna dörrar. Eller hur?
I förra veckan kom dock protokollet - som enligt lag är offentligt - och där finns ingenting om att ordförande Magnus skulle ha uppträtt i prickig baddräkt, däremot en hel del som antyder att många miljontals kronor runnit iväg åt fel och att det kan ha varit diskussioner om olika tänkbara besparingar som man vill hålla tyst kring när det är valår. I synnerhet när politikerna går ut med att man i vår kommun "ska skapa Sveriges bästa äldreomsorg", något som naturligtvis skulle kräva pengar. 
Dags för alla papper på bordet!
------------------------------ 
Vad tycker DU om det här inlägget? Klicka på den blå texten Kommentera härunder och skriv en egen kommentar! Då kan du samtidigt få se vad ANDRA kan ha tyckt - ifall dom hunnit tycka till.
Kommentera!
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar