Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 26 mars 2018

Jerry Williams död - snart är alla gamla ungdomsidoler borta!

Nåddes alldeles nyss av uppgiften om att Jerry Williams (med det egentliga namnet Erik Fernström) har lämnat oss, en svensk rocksångare av klass som verkligen kunde framföra rock´n roll på riktigt. 
Någon särskild anknytning till Öland hade nog inte Jerka mer än att han har framträtt både på Restis och sedermera i Borgholms slottsruin och dessutom hade han en kusin i Nyby i Källa, Gert Fernström som gick bort för ett år sedan och som pratade ungeför likadant sin mer kände "kusse". Ekenssnacket var ju inte att ta miste på. Gert körde buss på Öland och showade senare som tågmästare på "Snälltåget" mellan Stockholm och Malmö.
Med Jerry Williams död är väl snart alla av dom gamla ungdomsidolerna borta. Tur att han och "Rock-Ragge" och allt vad dom hette finns kvar på grammofonskiva! 
Kommentarer !  
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar