Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 23 september 2017

Politiker som "förminskar" sig själva. Kanske var det lika bra att man inte fick vara med och leka på deras gård.

I tisdags skrev jag här i bloggen ett inlägg med rubriken Organiserad vuxenmobbning. Det var ett inlägg om vad som hade hänt kvällen innan i kommunfullmäktige och som hade pågått under en längre tid. Där berättade jag bl a om hur en ledamot från Framtid Öland startat en kampanj för att hålla mig utanför allt samarbete över partigränserna. En kampanj som pågått under hela sommaren och som efter idogt lobbyarbete slutgiltigt lyckades på mötet i måndags.
Idag kom svar från Framtid Öland, inte som en kommentar under inlägget (vilket väl hade varit det naturliga). Utan som en lång insändare* i Ölandsbladet.  Dom ganska många som bara läser Ölandsbladet och ännu inte har hittat till denna blogg fattar väl inte ett dugg av det hela och måste väl tro att bloggen bara består av okvädningsord och att det skulle vara fullt befogat det som till sist genomdrevs i kommunfullmäktige, då jag utestängdes från allt samarbete framöver. 
Det må för vissa kännas obekvämt att jag kan vara rättfram med vad jag tycker, men jag är inte mycket för hyckleri och hymlande. Jag kommer även i fortsättningen kalla självgoda pösmunkar i politiken för just vad dom är. Och "besserwizzrar" finns i flera partier - även i Framtid Öland - och ibland kan sådana förtjäna att klädas av. Vid sådana tillfällen är det inte fel att kalla dem för vad dom är. Och att jag kallar en person "gnällig" som mer eller mindre konstant gnäller om allt som han inte har kommit på själv - och ibland till och med gnäller på beslut som han själv har varit med och tagit - det är väl ändå ingenting att haka upp sig på. 
Därmed beklagar jag om jag någon gång kan ha använt uttrycket "idioter". Det är ett klart nedsättande uttryck och förståndshandikappade personer ska inte behöva bli jämförda med politiker. Dom ska ju verkligen inte behöva lida för de gånger som politiker bär sig åt som barnrumpor och arslen.
Det är inte jag som "förminskar" politikerna med min "retorik", som det påstås i insändaren. Dom gör det så bra själva! 
Ett misslyckande ska erkännas ett misslyckande och ska inte förkläs med fina ord. Den så kallade "demokratiberedningen" misslyckades därför att många i beredningsgruppen egentligen inte ville ha mer demokrati. Flera av dessa personer sitter nu med i den nya beredningsgrupp som ska arbeta för att vår kommun ska få Sveriges bästa äldreomsorg. Men ska vi kunna få det måste stora medel och satsningar till och frågan är hur långt dom är beredda att gå, eller om dom nöjer sig med att hitta på nya fina ord för en äldreomsorg ungefär sådan som den är idag. Stor risk att inget händer denna gången heller - och kanske är det lika bra att jag inte fick vara med och leka på deras gård och vara med om ännu ett misslyckande. 
Förhoppningsvis kan vi inom nya Ölandspartiet med nytänk och kreativitet och med respekt för alla berörda komma fram till betydligt bättre förslag på hur vår kommuns äldreomsorg ska kunna utvecklas till bästa tänkbara. Något som väljarna kan få ta ställning till nästa höst.
*) Fotnot: Obs! Klickar man på insändaren så blir texten större.
Kommentarer

1 kommentar:

  1. Självinsikt? Ta och slå upp det. Tycker att allt du kallar andra för stämmer in väldigt bra på dig själv nämligen.

    SvaraRadera