Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 26 oktober 2017

Ilko på två platser samtidigt? Det märks att det lider mot valår!

Idag har vi i bild på en ölandssida i Kalmartidningarna kunnat se kommunalrådet Ilko Corkovic iförd Systembolagets uniform bakom kassan på Systemet och kunnat läsa om läsa om hur han i tisdags "praktiserade på bolaget under några timmar".
Nog för att Ilko är mycket ute i svängen men hur fasen kunde han hinna med detta? I tisdags satt han ju faktiskt på kommunstyrelsens möte hela dagen från klockan nio på förmiddagen till halv sju på kvällen med undantag av lunchpaus mellan kl 12.10 - 13.10 och fikapaus kl 15.25 - 16.00 på eftermiddagen. Jag var själv med så jag vet och hela mötet finns ju dessutom filmat som tydligt bevis. Och medan detta möte varade så hann Systembolaget både öppna kl 10.00 och stänga för dagen kl 18.00.
Under fikapausen befann sig Ilko tillsammans med mig på hans tjänsterum i Stadshuset för av att vi skulle bli intervjuade av Magnus Krusell från P4 Kalmar, vilket gick ut i direktsändning. Detta - inklusive väntan på att bli inkopplade - tog hela fikapausen i anspråk. 
Återstår då att Ilko under lunchpausen skulle ha hunnit kasta i sig något att äta, springa till Systembolaget, byta om till systembolagsuniform och hoppa in bakom kassan. Samt ringa tidningarna så att dom kunde komma och ta en bild. Rena rama Stålmannen-bedriften!
För en olöslig gåta är ju hur han under denna korta stund mitt på dagen kunde hinna praktisera bakom kassan "under några timmar"? 
Frågetecknet växer ytterligare när det i tidningsartikeln står att Ilko infann sig på Systembolaget "redo för tjänstgöring klockan 11.00 på tisdagen". Vid denna tidpunkt satt han bevisligen i KS-rummet i stadshuset tillsammans med oss andra kommunstyrelseledamöter och ledde mötet. Visserligen är Systemet bara tvärs över gatan från KS-rummet, men jag tvivlar på att ens Ilko kan befinna sig på båda ställena samtidigt. 
Hur som helst märks det att det med raska steg lider mot valår. Snart får vi kanske se Marcel van Luijn (M) sitta i kassan på ICA-butiken i Köpingsvik och Sofie Loirendal (Dåtid Öland) stå och putsa bilrutorna åt OK Q8:s kunder. 
Och vem vet - kanske blir det jag som svarar nästa gång som ni ringer till Stadshusets växel? 
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar