Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 16 oktober 2017

Kollisionskurs mellan kvällens begivenheter

Lite kollisionskurs i kväll kan det se ut som. Kvällens begivenheter är åtminstone tre, varav två som går samtidigt i TV-rutan och en som då direktsänds på webben från Borgholms stadshus. Sistnämnda är förstås kommunfullmäktige, där programmet ser ut ungefär så här:
  • Allmänhetens frågestund (om någon är där och vill fråga) 
  • Information om Regionsförbundets utvecklingsstrategi - max 30 minuter men låter knappast som någon kioskvältare  
  • Information- avfallssortering KSRR – Borgholm Energi AB:s ordförande Carl Malgerud - här finns en hel del frågetecken som behöver rätas ut! 
  • Information från revisionen 
  • Information socialnämnden 
  • Uppdrag för inledande diskussion utifrån SKL:s utredning om Öland en kommun - låter väldigt oskyldigt men är ett förslag som i praktiken går ut på att det bildas en liten grupp bestående av presidiet och kommunstyrelsens arbetsutskott (dominerat av politiker som inte släppt tanken på en kommunsammanslagning på Öland) som tillsammans med en motsvarande grupp från grannkommunen bakom stängda dörrar ska diskutera hur man ska kunna stryka ett streck över folkomröstningen 2009 och trots denna åstadkomma en kommunsammanslagning. Får innerligt hoppas att kommunfullmäktige låter förslaget gå i en väl tillknuten påse direkt till förbränning! 
  • Allmänpolitisk debatt – framtidsfrågor 
  • Anmälan av interpellationer, redovisning av motioner och medborgarförslag som fortfarande är under beredning m m
Kommunfullmäktigemötet börjar kl 18.00 
Klockan 20.00 får det konkurrens från både SVT1 och SVT 2.
På "ettan" börjar då tredje avsnittet av den svenska serien "Vår tid är nu". Detta går också i repris imorgon tisdag kl 13.05 och på fredag kl 14.10. Dessutom går det i repris i  SVT 24 på onsdag kl 22
På "tvåan" börjar samtidigt ikväll "Vetenskapens värld" som ska handa om befolkningen i några byar på nordligaste Öland som i början av 1200-talet förflyttades med husdjur och allt för att kolonialisera Ormsö vid estländska kusten och blivit upphov till den svensktalande befolkningen på där och förmodligen även till att ölandshästen finns kvar. Intressant så att det förslår och går lyckligtvis i repris på onsdag kl 16.15 och då är det jag som ska titta!
Imorgon tisdag kommer jag att här på bloggen länka till filminspelningen från kommunfullmäktige för dom som vill se mötet i repris!  
Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar