Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 16 november 2017

Åssbårn på spårvagnen? Och något om poliser i vår kommun

Här en bild på en "go göbbe" som kanske inte ingår i den skara höjdare från EU som poliser från både Danmark och hela Sverige kommit till Göteborg för att skydda från både verkligheten och obehagliga överraskningar.
Medpassagerare på spårvagnen - ingen EU-höjdare men kanske en Åssbårn?
Istället är det en Kålle eller Ossborn på spårvagnen med pavan tryggt parkerad mellan benen på sätet bredvid och med en och samma snorpärla hängande under snoken under hela färden från Grönsakstorget genom Haga och Masthugget och uppför Stigbergsliden tills denne göteborgske gentleman kliver av spårvagnen någonstans uppe i Majorna. Kanske han ska träffa Ada? 
EU:s staschefer och andra höjdare kommer nog inte att åka spårvagn när dom kommer till Göteborg för att trääas imorgon. Hur dom ska ta sig mellan det flotta hotellet Gothia Towers vid Svenska Mässan och möteslokalerna i Eriksbergshallen på Hisingesidan av staden är synnerligen hemlighetsomgärdat men lär lamslå trafiken i hela Göteborg under hela morgondagen minst. 
Vi får innerligt hoppas att det aldrig kommer att hållas något EU-toppmöte i Borgholm! 
Vi vill hellre ha några närpoliser i kommunen varje dag året runt än att ha 4000 poliser under ett par dagar i november.
Kommentarer

1 kommentar:

  1. På väg hem från dansen (med de stora elefanterna)? Kolla skorna!

    SvaraRadera