Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 11 mars 2018

På tal om "mellon" så växte tuppkammen på Kalmars kommunalråd igår

På tal om "mello" så var Kalmars kommunalråd Johan Persson ute på sociala medier med att försöka ta äran åt sig och Kalmar med att en viss Robert Gustafsson skulle segra i svenska finalen med sin svängiga "fuldans". 
Men Robert Gustafsson är nu inte på minsta sätt bnågon kalmarit - även den gode Johan vill låtsas det - utan deltidsölänning i Byxelkrok (med Stockholm - och inte Kalmar) som hemort. Det hela straffade sig med att det gick dåligt för herr Gustafsson under finalkvällen, där "fuldans" kom först på tionde plats. Trots att den - som en rescencent skrev - var den  enda låt som man kunde bli glad av. Varpå Johan kommenterade med att: - Man kan ju inte vinna jämt!" 
Har Johan Persson efter sina många år i Kalmartoppen glömt bort att han själv från början faktiskt är ölänning och ingen kalmarit?* 
Öland och Kalmar är faktiskt inte samma sak. Även om många kalmariter vill ha det till att Öland "ingår". 
 *) Fotnot: Född och uppväxt i Köpingsvik i Borgholms kommun
 Plats för kommentarer!
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar