Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 18 januari 2017

Meny från i måndags att plocka valfritt från

Ska med anledning av det genomståndna kommunfullmäktigemötet i måndags bjussa på en MENY där det bara är att klicka på vad ni vill se och höra:
  • Inledning av ordföranden Eva-Lena Israelsson med bl a närvaro, val av justeringsmän och godkännande av kungörelse 
  • En något väl lång information från Borgholm Energi AB av ordföranden Carl Malgerud och VD Anders Lindholm. Infon som skulle ha varit på maximalt 20 minuter blev i själva verket nästan dubbelt så lång. 
  • Paus för kaffe och De Heliga Smörgåsarna, småprat och toabesök  
  • Allmänpolitisk debatt på tema bostadsbyggande i Borgholms kommun . I debatten deltog Ilko Corkovic (S), Sofie Loirendal och Annette Hemlin (båda Framtid Öland), Lars Erik Larsson (V), Marcel van Luijn (M), Stig Bertilsson (C). Sofie Jakobsson (KD) och undertecknad (nya Ölandspartiet)
  • Avsägelse från ersättaren i kommunfullmäktige Johan Pettersson (SD), som lämnat in en skrivelse: "Härmed säger jag upp mej för Sverge Demokratterna i Borgholms kommun". Gick till länsstyrelsen för framräkning av ny ersättare 
Den som vill avnjuta alltihop, d v s hela inspelningen från Stadshuset i måndags kväll, kan klicka HÄR och få en helkväll. Förlåt, här blev det visst en gnutta ironi! 
Kommentarer     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar