Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 27 november 2012

För djävligt!


Helt för djävligt tycker jag att kommunfullmäktigebeslutet i går att lägga ner Runstens skola är. Det finns tydligen ingen gräns för hur korkade politiker vi har i Borgholms kommun.
Vill Du se och höra den eländiga debatten från igår och hur det beslutades i kommungfullmäktige kan Du klicka här och sedan klicka på Ärende 7 (Nedläggning av en skola på östra sidan), som Du hittar under bildrutan som dyker upp.
Om detta beslut verkligen skulle stå sig har kommunen sågat av en viktig gren som den sitter på och skrämt bort många barnfamiljer från att vilja bosätta sig i vår kommun.
Nu börjar kampen för att få beslutet upprivet och att båda skolorna på östra sidan får vara kvar!
Dessutom gäller det nu att förhindra att alla sjätteklassare ska flyttas till Slottsskolan i Borgholm ifall vi ska några fullvärdiga skolor med låg- och mellanstadium  söder om Löttorp i vår kommun. Utbildningsnämndens ordförande Christina Ateva (Cp) och hennes idéer är en katastrof för låg- och mellanstadieskolorna i vår kommun.  
Vill Du kommentera, klicka här!

2 kommentarer:

  1. Gärdslösaförälder27 november 2012 kl. 11:34

    Sånt är livet. Får väl vara nöjda med att vår fina skola i Gärdslösa blir kvar och blir en fullvärdig skola för hela östra sidan.

    SvaraRadera
  2. Hej Gärdslösaförälder!

    Politikerna har på ett väldigt ojuste sätt lyckats spela ut er på östra sidan mot varandra. Det är en förlust för er alla att det gamla politikerknepet att härska genom söndra lyckades i en så här viktig fråga.

    Vill dom nu få ner kostnaderna för skolan som helhet så är nedläggningen i Runsten bara ett första steg. Det lär inte dröja länge innan dom försöker spela ut Gärdslösa mot Rälla. Sen får vi se vem som blir kvar i semifinalen mot Köpingsvik innan det bara är Borgholm och Åkerboskolan kvar. Accepterar vi nedläggningen av skolan i Runsten är det bara en TIDSFRÅGA innan vår kommuns landsbygd blir helt tömd på skolor. Och förmodligen även rätt så tömd på inflyttade barnfamiljer.

    Det är ett fullkomligt fel sätt för en kommun att försöka spara pengar på och leder till ökad avfolkning och ännu mer snedvriden åldersfördelningoch och till slut en oåterkallelig ekonomisk kollaps!

    Så jag tror inte att några gärdslösaföräldrar egentligen har någon anledning at vara så nöjda med gårdagens kommunfullmäktigebeslut. Det enda rätta hade varit - och är - att båda skolorna får vara kvar!

    Vill kommunen spara pengar så är det bara att sätta igång med avvecklingen av alla onödiga mellanchefer och övrig onödig administrativ förvaltningspersonal! Där går det att spara MYCKET pengar och få ner kommunens årliga utgifter!

    SvaraRadera