Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 9 januari 2013

Ett ovärdigt avslut


Igår är det ett år sedan Ann Nilsson gick bort. Ann var ung och i sina bästa år. Hon hade engagerat sig i centern och kunde ha varit ett framtidshopp för centerpartiet i Borgholms kommun om hon inte alltför tidigt gått bort i en cancersjukdom. Kanske hade Ann - om hon fått vara frisk - kunnat leda sitt parti till framgångar på ett sätt som nuvarande kommunalråd knappast lär klara av.
Kanske hade Ann - trots sin cancer - fortfarande fått leva om hon inte hade råkat ut för felmedicinering hösten 2011.  
Ett ovärdigt avslut på Anns kommunala engagemang blev det tyvärr i förrgår när kommunfullmäktige röstade ner hennes medborgarförslag om införande av "läkemedelskörkort" för alla som ska hantera medicin i den kommunala omsorgen, något som Ann föreslog redan i början av 2010 innan hon kunde ana att hon själv skulle komma att få sitt liv förkortat av felmedicinering. Ann hade egen yrkeserfarenhet inom den kommunala omsorgen och visste vad hon pratade om när det gällde t ex sommarvikariernas obefintliga kunskaper om den medicin som dom dagligen delade ut till våra äldre.  
Kommunalrådet Lisbeth Lögnartsson (annorlunda vill jag inte kalla henne) inledde med att yrka avslag på medborgarförslaget genom att bl a försöka skylla på att hon talat med Anns efterlämnade sambo Torbjörn Gustavsson om att han skulle inkomma med ett nytt förslag. Jag är dock fullständigt övertygad om att Torbjörn inte ville annat än att Anns medborgarförslag skulle bifallas! 
Ilko Corkovic fyllde på det Lögnartssonska hyckleriet med stödja avslagsyrkandet och kalla det "ett värdigt avslut". 
Båda ville dom skylla på kommunens ekonomi trots att kostnaden är "peanuts" i detta sammanhang.
 
Medborgarförslaget röstades ner med röstsiffrorna 29 - 5 
Jag skäms över Borgholms kommunfullmäktige.    
Du kan själv se och höra hur det gick till när Anns medborgarförslag avgjordes i kommunfullmäktige i måndags om Du klickar här och sedan klickar vidare på ärende nr 15 under filmrutan!   
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar