Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 9 januari 2013

Färdtjänst utan behovsprövning för alla över åttiofem som vill ha färdtjänst


Den genomsnittliga intelligensnivån är förvisso inte särskilt hög i Borgholms kommunfullmäktige, men nog kunde ledamöterna ha begripit att det kunde ha varit klokt att ta bort all byråkrati med behovsprövning i varje enskilt fall för personer som söker färdtjänst och som har fyllt åttiofem.  
När man kan konstatera att under de båda sista år som Borgholms kommun själv hade hand om tillståndsgivningen för färdtjänsten så var det ingen av de sökande som då hade fyllt åttiofem (hela 99 personer) som fick avslag, så är det ju bara att inse att den behovsprövningen var ganska onödig och bara fördyrade för kommunen. Och det borde ju inte vara annorlunda nu när det är KLT som har hand om tillståndsgivningen.  
Tjänstemännen - oavsett om dom sitter hos kommunen eller om dom sitter hos KLT - har väl annat att pyssla med och i slutänden blir det våra skattebetalare som får betala för den onödiga pappershanteringen.
 
Tyvärr blev min motion avskaffande av den särskilda behovsprövningen för personer som vill ha färdtjänst och som har fyllt sextiofem år nedröstad med röstsiffrorna 35 - 3. Jag fick i slutomröstningen endast från Bengt Jonsson (s) och Arne Sjögren (kd). Om Senad Mujcin (s) hade röstat för motionen (som han sa att han skulle göra när han ställde sig i talarstolen) så hade omröstningen dock slutat med 34 - 4. Ungefär lika illa.
 
Frågan lär återkomma.
 
Du kan själv se hur det gick till vid det här ärendet på kommunfullmäktigemötet i måndags om Du klickar här och sedan klickar på ärende nr 11 under filmrutan!
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar