Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 22 januari 2013

Storskräll - Triangelköpcenter sprack tills vidare!


Som först bland alla media på nätet - och långt före samtliga lokaltidningar - kan jag på denna blogg presentera den glädjande nyheten att länsstyrelsen har undanröjt kommunfullmäktiges beslut från september att anta den omdiskuterade detaljplanen för Triangeln med köpcenter och hela baletten. Detta på grund av sedvanligt klanteri i Borgholms stadshus, varigenom allmänheten undanhölls viktig information i samband med utställningen.
Nu får utställningsproceduren göras om från början igen. Ifall inte politikerna i samhällsbyggnadsnämnden - med facit i hand - väljer att skippa hela tanken på att skapa ett nytt köpcenter.
Att Niclas Solberg valde att försätta sitt  Hemköp i konkurs bara någon vecka efter att beslutet hade tagits i kommunfullmäktige i höstas var ju en följd av kommunfullmäktiges beslut, så det hade ju varit ännu mycket bättre om  detta nu upphävda kommunfullmäktigebeslut aldrig hade tagits!
Triangelområdet kan ju faktiskt användas till något bättre. Istället för Willys kunde det ju byggas bostäder där. Eller kunde det få vara ett fint grönområde. Nu finns det faktiskt en möjlighet för politikerna att börja tänka i nya banor! Vi behöver inget köpcenter utanför Borgholm!
Tack Pia Olsson - som bor i grannskapet - för att Du  överklagade kommunfullmäktigebeslutet och fick det upphävt! I detta tack instämmer nog alla stadens köpmän, alla lanthandlare runt om i kommunen och alla andra som inte velat ha detta köpcenter alls!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar