Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 20 mars 2013

Kycklinghjärna?


Ölandsbladet igår (tisdag): 
Miljonsatsning för tjurar i Frönäs
Handlar om en ung lantbrukare på norra Öland, Axel Bernersson, som storsatsar på köttproduktion. Bygger tjurstall för 2,7 miljoner som beräknas vara klart i april och ha plats för ett hundratal djur.
Ölandsbladet i lördags:  
Gårdsbutik i galleria 
Handlar om Jordsläta Södergård som säljer lamm-, nöt- och fläskkött från egen produktion (ekologiskt och hemmaslaktat) och som nu satsar på egen försäljning i centrala Borgholm. Fredrik Andreasson från Jordsläta ska ansvara för butiken som öppnar nu till påsk. 
Så åter till Ölandsbladet igår: 
"En timme säger mer än 1000 kWh" är rubriken på en insändare undertecknad av Lisbeth Lögnartssson (samt ett kommunalråd från grannkommunen). 
I insändaren (som återfinns på sidan 11) uppmanas vi - hör och häpna - "att lite oftare äta öländskt kycklingkött (producerat i grannkommunen, min anmärkning) istället för nöt- eller fläskkött"! 
Vad ska de unga och företagsamma människor i vår kommun som vågar storsatsa på köttproduktion och på att vi äter både nöt-och fläskkött säga när de får sig denna spottloska i ansiktet från det egna kommunalrådet?!! 
Guldfågeln och kommunalrådet i Mörbylånga, Kent Ingvarsson, skrattar säkert gott åt det hela. Men vi i Borgholms kommun undrar förstås: 
- Hur kunde Lisbeth L sätta sitt namn under något sådant?! 
Har hon månne en kycklinghjärna?

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar