Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 10 mars 2013

Sent uppvaknande

 
Plötsligt har Lisbeth Lögnartsson kommit på det som för alla oss andra på Öland är så självklart, när hon nu sågar det idiotiska "försöket" med matlådorna från Västerås och säger sig förstå värdet av
lokalt producerade råvaror och ekologisk mat. Samtidigt säger hon till intervjuaren i Östran att hon tycker att socialnämndens "försök" var "bra"! Hur kan man samtidigt tycka så, när det var så käpprätt uppåt väggarna som det kunde vara?!!!  
Vill Du läsa artikeln i Östran klickar Du här.
 
I sitt plötsliga uppvaknande föreslår kommunalrådskan nu att fr o m nästa år ska målet vara 50 % ekologiskt och närproducerat i den kommunala maten och till 2020 ska det målet vara 70 %.
Det luktar stort när katten skiter men det faller så smått.  
Föreslå mål är en sak, men det är handling som gäller! Särskilt när man sitter på makten i kommunen!
 
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar