Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 25 april 2013

Företagsklimat mot bottennivå


I Ölandspartiets valmanifest inför valet 2010 gick vi ut med
JA till ett bättre företagsklimat i vår kommun. Det är bästa sättet att få fram fler arbetstillfällen.
  
Det står vi naturligtvis fortfarande för. Tyvärr har vi inte fått så mycket att säga till om i vår kommun som vi skulle önska och istället har företagsklimatet i Borgholms kommun sjunkit allt djupare mot botten för varje år som nuvarande trojka (bestående av Lisbeth Lögnartsson, Eddie Forsman och Ilko Corkovic) har suttit på makten. Detta enligt Svenskt Näringslivs årliga rankinglista, där Borgholms kommun rasat från att vara någonstans i mitten och förra året hamna på plats 234 och nu i år ligga på plats 277 av Sveriges 290 kommuner.
 
Det har inte hjälpt att kommunen ägnat tid och kraft - och förmodligen också pengar - till att skapa en ny visionsslogan: "Attraktiva-Kreativa-Hållbara-Företagsamma Borgholms kommun". Ord är bara ord när det saknas verklighet bakom.
 
" - Jag ser inte placeringen som ett underbetyg åt min näringslivspolitik!" säger Lögnartssonskan (Ölandsbladet idag). Man kan ta sig för pannan för mindre. Men å andra sidan tyckte ju Lisbeth Lögnartsson också att det var ett bra valresultat när hennes parti tappade en tredjedel av sina väljare i det senaste kommunalvalet och hon själv tappade mer än häften att sina personkryssande väljare!
 
Om två år ska vi ha det bästa företagsklimatet i hela Kalmar län, tror Lögnartssonskan. Det har hon satt upp som mål. Tala om att vara ute och segla!
  
I en läsvärd insändare i dagens nummer av Ölandsbladet med rubriken Ännu ett praktfiasko för Borgholm skriver Kjell Wilhem Ericson avslutningsvis:
-  "Attraktiva-Kreativa-Hållbara-Företagsamma" Borgholm.  Tjena!
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar