Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 10 juni 2013

Tandlös tandläkare skämmer ut det så kallade vänsterpartiet i Borgholm


En gång i tiden var Vänsterpartiet, som på den tiden kallades VPK, ett oppositionsparti i Borgholms kommun. Med rakryggade kämpar som Arvid Stjerndal och Jackie Johansson i Borgholm och Helmfrid Johansson i Persnäs bedrev det en tuff opposition mot både stadens styresmän i Borgholm och Ivar Nilsson (när storkommunen hade bildats) och Roland Larsson i Ölands Åkerbo.
Men vad är vänsterpartiet i Borgholms kommun idag? Absolut ingenting! Dess enda ledamot i kommunfullmäktige är en gammal gaggig tandläkare som utmärkt sig i kommunfullmäktiges talarstol gernom att gång på gång gå upp och visa att han för det mesta inte har begripit ett smack av någonting.  
På ett möte i Rungården i höstas gjorde han sig dessutom bemärkt med att komma med den befängda idén att skolorna på östra sidan kunde ersättas med något slags containrar. Denne man som heter Ulf Laveskans har inte det minsta med opposition att skaffa. Så tandlös kan opposition bara inte vara! 
Hans senaste utspel är att kommunen ska tillsätta en extern utredare (med andra ord en dyrbar konsult) för att utreda vad han tror att de överklagningar jag har gjort över kommunala beslut kan ha kostat kommunen, något som bygger på myten att överklagandena skulle kräva ett antal extra tjänstemän, vilket natutrligtvis inte är sant! Men Laveskans förslag har naturligtvis rosats av kommunal-orådet Lisbeth Lögnartsson.
 
Syftet med förslaget är naturligtvis att försöka svartmåla mig. Och det kan man använda kommunala pengar till! Tycker tydligen både Laveskans och Lögnartsson. Har kommunen verkligen så gott om pengar att de ska kunna användas på sådant sätt?
 
Att ens kunna komma med ett sådant förslag är både kränkande och skrämmande. Vem vill ha ett samhälle där människor löper risk att ställas vid offentlig skampåle om dom ifrågasätter samhällets beslut?
 
Möjligen gamla öststatskommunister!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar