Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 23 juli 2013

Bylund trotsar lagen och nu är gränsen överskriden!


Det här är så upprörande så att jag känner att jag får gå extra ut med det här: 
Den drummeln Lars Bylund har nu inte bara i ord utan även handling visat att han inte respekterar lag och ordning. Nu är det inte bara hot om att inte respektera Förvaltningsrättens dom och den skyldighet som han har som kommunens utbildningschef att se till att alla skolor står öppna vid höstterminsstarten, nu har han gått över gränsen genom att ge order till kommunens personal på ett sätt som går stick i stäv mot gällande lagar. 
I fredags anlände en transportbil till Runstens skola och transporterade iväg ytterligare inventarier från skolan. Det visade sig att Bylund hade givit en av våra kommunanställda order om detta. Och detta efter att Bylund hade fått reda på Förvaltningsrättens dom!
Nu får det bli ytterligare en skrivelse till Riksåklagaren m fl om Bylunds självsvåldiga och olagliga agerande! 
Vill Du kommentera, klicka här!

Mer att läsa blir det här på bloggen nu på lördag förmiddag!!!
   

4 kommentarer:

  1. Angående skolorna på östra sidan och renovering utbyggnaden av Gerdslösa skola. Hur har upphandling av bygget gått till eftersom det redan är klart hur den ska gå till. Har upphandling och anbud tatts in enligt regler och lagar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan tyvärr inte svara på Din fråga men ska försöka kolla upp!

      Tycker dock att det förbaskat konstigt att så här brådstörtat försöka köra igång en dyr och tveksam investering när det inte finns något lagakraftvunnet beslut att bygga på. Tveksam är investeringen naturligtvis när tillströmningen till skolan i Gärdslösa inte blir den som utbildningsförvaltningen hade tänkt!

      Och vem har varit tänkt att få betala utbyggnaden om den visar sig ha varit onödig för det verkliga elevantalet? Bylund och beslutsfattarna själva? För man kan väl inte fortsätta att låta kommuninvånarna få betala för idiotiska beslut!? Eller blir priset att man vill lägga ner ännu en skola?

      Radera
  2. Bråkmakare är bra för demokratin. Stå på dig Lubbe!

    Roger Klang, Lund Scaniae Sverige

    SvaraRadera
  3. Hej Roger!

    Ser mig inte som en "bråkmakare". Är i själva verket av ganska fridsamt sinnelag.
    Att ställa sig på den folkliga oppositionens sida i en kommun där dom styrande struntar i vad invånarna tycker anser jag inte vara att bråka, det anser jag istället är att vara en god demokrat! Och det tycker jag är viktigt att vara!

    Tack annars för uppmuntran!

    SvaraRadera