Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 21 augusti 2013

En liten konstrecension


På Galleri Stallet vid Borgholms stadsmuseum (Forngården) i separat byggnad (med fri entré) visas för närvarande en utställning med kommunpolitikers och kommunanställdas tavlor och andra konstalster. 
Utsällningskommissarie är Krister Kronzell, till vardags personalchef hos Borgholms kommun. 
Dom politiker som bidrar med "konstverk" sitter alla i kommunledningen. Ingen från Oppositionen har inbjudits att få vara med. Krister Kronzell måste ju tro att vi aldrig gör några bra. Och det känns ju bra eftersom kommunledningen gör desto fler. 
Rent konstnärligt är det väl bara Ilko Corkovic´ (s) tavla som med tvekan kan godkännas. Den verkar återspegla Ilkos strävan att Öland ska bli en del av Kalmar med omnejd. Kalmarsund är nästan utraderat och man kan se högbrodelen av Ölandsbron gå över något som närmast liknar ett smalt dike. Röda människor beger sig från smålandssidan för att invadera Öland. Vid vägkanten på Ölandssidan sitter en hopsjunken människa och ser ut som om hon tigger, det måste väl föreställa fattiga Borgholms kommun?

Eddie Forsmans (m) tavla ser ut som om den försöker återge hans minnesbild av när han kröp hem på alla fyra från det senaste kalaset, var det någon i lokalen som sa. 

Beträffande Lisbeth Lögnartssons (cp) tavla så var det en dam som sa: 
" - Jag vill inte säga vad det ser ut som att den föreställer. Det verkar vara något som hon saknat!." 

Jag säger inget mer än att ett litet barn hade målat bättre. Men hon är ju i mångt och mycket en barnunge som måste ha som vill, oavsett vad vuxna tycker.
Lögnartssonskans kommunanställda sällskapsdam Christina Madeling hade målat ett par händer som närmast påminner om ett par kräftklor. 

Bortsett från kommunledningens så var de flesta av konstverken riktigt bra. Vilken av de kommunanställda som gjort de allra bästa är jag dock på grund av jäv förhindra att säga, men jag kan avslöja så mycket att här rör det sig faktiskt inte om tavlor. 




 Imorgon är sista dagen som utställningen är öppen (mellan kl. 11 och 16) så det kan vara värt att göra ett besök. På den konst  som är till salu så är priserna jämförelsevis låga. 
Fotografier: Per Lublin 2013-08-21 
         
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar