Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 26 augusti 2013

Meningslöst investerande i nya skollokaler som inte behövs


Som jag redan skrivit om i ett inlägg i tisdags under rubriken Dyr och onödig utbyggnad av Gärdslösa skola kan leda till nedläggning så beslutade kommunfullmäktige kvällen innan att skjuta till ytterligare tre miljoner för en onödig tillbyggnad av Gärdslösa. 
  
Detta har föranlett min femte och sista reservation för den kvällen:
  

RESERVATION mot kommunfullmäktiges beslut den 19 augusti år 2013beträffande medel till utbyggnad av Gärdslösa skola  
Den utbyggnad av Gärdslösa skola som under det senaste året brådstörtat och utan tillgängliga medel har planerats och påbörjats utan lagkraftvunnet beslut är synnerligen obehövlig.   
Den har påståtts motiverad med att alla Runstens drygt fyrtio elever skulle flyttas till Gärdslösa skola.   
Närmare trettio av detta fyrtiotal har istället valt att börja höstterminen i Gårdby skola och kan nu helt borträknas som elevunderlag i Gärdslösa. Av det tiotal elever som – när dom i våras trodd att skolan i Runsten var nedlagd – valde att börja i Gärdslösa istället har nu de flesta valt att få återgå till Runstens skola.  
Då finns det verkligen ingen anledning att i dagsläget bygga ut skolan i Gärdslösa för 40 nya elever.  
Risken är då istället att Gärdslösa skola p g a utbyggnaden får en kostnadsbelastning som kan leda till att en nedläggning snabbt kan bli aktualiserad, och det vill vi verkligen inte ska drabba Gärdslösa med omnejd.  
Per Lublin

I övrigt var det bara bara Peder Svensson (c) som reserverade sig mot det föga genomtänkta beslutet.
 

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar