Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 19 augusti 2013

Runsten i morse


Så här såg det ut när barnen skulle börja skolan i Runsten i morse. 
Föräldrarna hade redan kvällen innan kunnat konstatera att ingenting hade gjorts för att kunna öppna skolan idag och ville därför inte ta skolbarnen dit och utsätta barnen för besvikelsen att missa en efterlängtad skolstart. Dom samlades istället själva framför skolan och visade sina upprörda känslor. 
Vill Du höra hur det lät, klicka här!

Föräldrar och andra upprörda Runstensbor framför skolan i morse 
Föräldrarna har givetvis all rätt att vara upprörda. Dom vill att deras barn ska få gå i Runstens skola. Det finns inget beslut att den ska vara nedlagd. Alla kommunmedborgare har fritt skolval för sina barn. Alltså måste skolan i Runsten hållas öppen! Svårare än så är det inte! 
Utbildningschefen och ansvariga politiker trotsa lagen och borde avsättas!!

Foto: Per Lublin 2013-08-19
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar