Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 10 augusti 2013

Runstens skola måste hållas öppen minst ett år till


Att kommunstyrelsen i förrgår inte skulle ändra sig beträffande skolan i Runsten var väntat. Dom hade ju bara samlats för att manifestera sig. 
För att manifestera sin dumhet, skulle jag vilja kalla det. 
Det är ofrånkomligt att kommunen enligt skollagen är skyldig att bedriva undervisning i Runstens skola eftersom det saknas ett formellt nedläggningsbeslut och det nu finns föräldrar som valt att låta sina barn gå där. 
Kommunfullmäktige har enligt lagen inte heller rätt att besluta att lägga ner en skola under pågående läsår och eftersom skolornas läsår redan har börjat när kommunfullmäktige sammanträder nästa gång, så kan dumskallarna inte driva igenom ett nytt nedläggningsbeslut att gälla förrän tidigast till höstterminen 2014. 
En månad före nästa val! 
Så man kan väl lugnt säga att dom har målat in sig i ett hörn där dom inte vet hur dom ska ta sig ut. Även dom värsta skurkar kan ju anlita advokater som talar för deras sak, men i det här fallet torde det inte hjälpa. 
Faktum kvarstår att Runstens skola måste hållas öppen minst ett år till och sedan lär det bli en fråga för väljarna i nästa val att ta ställning till! Då lär det nog bli ett rungande ja till att långsiktigt behålla båda skolorna på östra sidan och då ryker nog både Christina AtevaLisbeth Lögnartsson med flera i kommunstyrelsen långan väg!
JO - som får in en mängd anmälningar och där bara en liten bråkdel leder till utredning - har för övrigt redan börjat utreda huruvida ansvariga utbildningschefen Lars Bylund och ansvariga kommunalrådet Lisbeth Lögnartsson och eventuellt ytterligare personer i ansvarig position har gjort sig skyldiga till tjänstefel med anledning av att ha påbörjat verkställighetsåtgärder av det upphävda nedläggningsbeslutet som ju inte hade vunnit laga kraft. Det ska bli intressant hur den saken slutar. 

Vill Du kommentera, klicka här!

3 kommentarer:

  1. Bra Per! Du har min röst i nästa val.

    SvaraRadera
  2. Är det inte läge lägga utbyggnaden av Gränslösa skola på is till besluten om vilka skolor som ska finnas.

    SvaraRadera
  3. Absolut!

    Vi måste fråga oss vilka behov som egentligen finns när det gäller utbyggnad av Gärdslösa skola när dom flesta föräldrarna i Runsten och Långlöt ju har valt bort Gärdslösa för sina barn!

    De enda beslut som i dagsläget existerar när det gäller skolfrågan på östra sidan är att både Gärdslösa och Runstens skola ska finnas och ha årskurserna fr o m förskoleklassen t o m sexan.
    "Erbjudandet" att låta sexorna gå på Slottsskolan har förkastats av flera berörda föräldrar och fritt skolval gäller faktiskt även för sexan.

    SvaraRadera